Centering® Practitioner


Een Centering® Practitioner is in de eerste plaats een begeleider die jou kan ondersteunen bij bepaalde klachten ,thema’s, verankerde gewoontes waarbij er steeds aandacht is voor fysieke ,mentale en emotionelebehoeften.

Als Centering ®Practitioner kunnen we je begeleiden en ondersteunen door het fysieke lichaam te gebruiken om spanning en stress op te zoeken, het lichaam tot ontspanning te brengen en de beweeglijkheid te bevorderen van oa.de organen, spieren, de huid, klieren, fasciëen, botten en het zenuwstelsel.

Spanningen zijn in het lichaam zeer voelbaar, de Centering® Practitioner gebruikt het fysieke lichaam om in contact te komen met het proces waar je je op dat moment in bevindt.

Daarnaast kan de Practitioner je meer voeling doen krijgen met bepaalde bewuste of nog niet bewuste kwaliteiten en talenten.

Door zachte aanrakingen en met behulp van bepaalde technieken, krijg je zicht op:

-bepaalde fysieke klachten die steeds terugkomen

-bepaalde emoties en gedachten die zich steeds blijven herhalen

-welke gebieden in je lichaam gespannen zijn en wat je hieraan kan doen

-de rode draad van thema’s in je leven

Door in te werken op de beweeglijkheid van weefsels en de organen helpt de Practitioner het lichaam te openen zodat spanningen losgelaten kunnen worden. Je ervaart een bijzondere ontspanning en er komt ruimte vrij om terug in verbinding te komen met jezelf.

De Practitioner stelt geen diagnoses, de Practitioner is iemand die je begeleidt en ondersteunt!

De sessies verlopen op een veilige, zachte en voedende manier, op jouw ritme waarbij ondersteuning, coaching , vertrouwen en respect voor jouw eigen proces centraal staan.