Even voorstellen

Welkom bij Body Harmony!

Body Harmony staat voor harmonie brengen in het lichaam.

Als therapeute maak ik gebruik van natuurlijke therapieën om het evenwicht te herstellen of te behouden. Het betekent in harmonie zijn met jezelf en je omgeving. Het is het aanreiken van dat wat jij nodig hebt om deze harmonie te ervaren.

Ik benader je vragen en thema’s vanuit een holistisch, ruimer kader dit alles in een veilige omgeving met respect voor jouw grenzen, jouw tempo en je manier van Zijn.

Iedere mens is uniek, vandaar dat mijn sessies worden aangepast en afgesteld aan de noden van mijn cliënt. Vanuit mijn brede kennis kies ik wat het beste bij je past.

Het proces van helen…

Het proces van helen brengt je uiteindelijk terug bij jezelf.

Het brengt je bij wie je in essentie bent: heel.

Je bent heel, altijd al geweest. Alleen ben je het misschien vergeten en in de loop van de tijd kwijtgeraakt. Heel zijn is de essentie van ons bestaan. Het betekent er helemaal zijn, met alles wat bij je hoort. Je lichaam, geest, ziel. Je eigenschappen, karakter en gevoelens. Je ups en downs, je vreugde en verdriet. Alles hoort bij dit heel zijn. Het durven zijn zoals je bent, zelfliefde. Zelfliefde is jezelf willen helen en daarvoor aanpakken wat nodig is.

We zijn een drie-eenheid: lichaam, geest, ziel. Wil je kunnen helen dan is het belangrijk dat dit op deze gebieden plaatsvindt. Ons lichaam zie ik dus vanuit een holistisch aspect. We bestaan als hele persoon niet uit afzonderlijke delen, maar uit een geheel. Iedere onevenwicht beïnvloedt ons totale persoon van zijn.

In mijn aanpak laat ik me niet alleen door uw klacht, probleem leiden maar ook door te zien naar de onderliggende oorzaken die hiermee samenhangen, gaande van voeding, levenswijze, emotionele problemen, vastzittende gedachten,….Het is steeds een samenspel van fysieke, mentale, emotionele ,relationele factoren, omgeving en zingeving . Alles is steeds met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar.

Een  helingsproces vraagt om een multidisciplinaire benadering. Om je hier in bij te kunnen staan volg ik tot op heden verschillende opleidingen.

Hoe verloopt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer 1 uur.

Ik ga steeds van start met een gesprek waarin we jouw vragen, verwachtingen en wensen bespreken.

Daarna wordt er jou gevraagd om op de tafel plaats te nemen. Ik gebruik steeds  het lichaam want elk verhaal dat zich in ons leven afspeelt, weerspiegelt zich ook in ons lichaam. Ons werk omvat zachte technieken die de spanningen rond onze klachten opspoort en deze opeen zachte manier in beweging brengt zodat er ruimte komt voor ontspanning en inzichten. Soms wordt er ook via de ademhaling gewerkt.

Tijdens de sessie werk ik meestal in stilte, dan kan je tot ontspanning komen.

Nadien volgt een korte bespreking .

Nog even dit…

Een sessie duurt 1 u.

Mijn sessies zijn geen doktersconsultatie en worden niet terugbetaald.

Er worden geen diagnoses gesteld.

Mijn info vervangt in geen geval een medisch voorschrift en zijn steeds vrij te volgen.

Ik werk niet vanuit een ziekte  maar steeds vanuit een holistische visie.

Alles wat besproken wordt en door mij bijgehouden wordt in mijn notities ,blijft bij mij in vertrouwen.

De sessies verlopen op een veilige, zachte manier, op jouw ritme  waarbij ondersteuning, coaching, vertrouwen en respect voor jouw eigen proces centraal staan.